За нас

Кои сме ние

Фирмата ни стартира своята работа през 2019 година и до ден днешен помага на много обекти да направят своята работа по-безопасна и по-ефективна.

Въвеждаме на българския пазар иновативна и щадяща технология за цялостно почистване на кухненска вентилационна система, която вече се прилага успешно в много държави в Европейския съюз, както и в САЩ. Екипът ни осигурява видеоинспекция, измерване на нивото на замърсяване във въздуха, почистване със специализирани пепарати и машини и издаване на сертификат за покрити норми.

Редовното почистване на аспирацията предотвратява риска от пожар!

Индустриалните кухни са оборудвани с апирационна система, която е проектирана да изхвърля миризми и пушеци. Отделените пушеци съдържат висок процент на мазнина, която се натрупва във филтрите, каналите на аспиратора и в самия аспиратор. Тази мазнина е много лесно запалима и е причината за повечето пожари в ресторантите. В заключение непочистената система кара вентилатора да работи, консумирайки повече енергия от необходимото, като генерира лоши миризми. Периодичното почистване на вентилацията предотвратява всички възможни рискове.

Невидимият враг

Колко често чуваме за пожари в ресторантите по новините? Истината е, че ако започнем да ги броим ще бъдем изненадани. А колко често ни съобщават какво ги предизвиква? Ако обърнем внимание, ще разберем, че причината никога не се изтъква, а тя е – мазнината!

Мазнината се натрупва по различните елементи от аспирационната система на кухнята и без изключение се явява главният причинител на пожари. Това я прави изключително опасна, а истината е, че всъщност може да бъде премахната много лесно.

Освен опасността от пожар, мазнината е в основата и на други опасности, тъй като генерира замърсявания и разпространява зарази като гъбички, мухъл и най-различни бактерии, които вредят на здравето. 

Мазнината е причина още и за неприятни миризми и пушеци, които със сигурност, биха направили лошо впечатление на вашите клиенти. Това е още една причина да се уверите, че аспирационната ви система трябва да бъде почистена перфектно.

Нещо друго? Ами да. Миризмата ще се натрупа и постепенно ще блокира въздуховодите като в крайна сметка ще “парализира” аспирационната система, което води до намаляване на производителността на системата и увеличаване на консумацията на енергия.

Почистването на аспирационната система, последвано от поддържането на чистота е единствената гаранция за безопасна аспирация!

Нашата работа

професионално почистване на филтри
професионално почистване на филтри
професионално почистване на филтри